čtvrtek, února 05, 2009

Prohledávání namapovaných síťových disků pomocí Google Desktop Search

Data, která potřebuju prohledávat nemám v práci uložená lokálně, ani na externích discích, ale na serveru. Krásně by se v nich dalo vyhledávat pomocí Google Desktop Search, jenže právě síťový disky Google Desktop Search neprohledává. Prodává nějaký řešení za tisíce dolarů, což pro naprostou většinu uživatelů není myslitelný.

Našel jsem ale na webu návod, jak to zařídit, aby prohledával i síťový disky, co jsou namapovaný.

Musíme Google Desktop Search ošálit, a zapsat mu písmena síťových disků přímo do registrů, kam si je sám z vlastní vůle odmítá zapsat. Jedná se o dva klíče v registru


HKEY_CURRENT_USER\Software\Google\Google Desktop\HistoricalCapture\Crawler
CRAWL_DIRS=
CRAWL_FILE= DONE


Z klíče CRAWL_FILE vymažeme hodnotu DONE, (asi aby byl nucenej dál indexovat a nemyslel si, že už má všechno hotový) a do CRAWL_DIRS zapíšeme !C:↦!X:↦!Y:↦!Z: přičemž je tabulátor a X, Y, Z jsou písmena síťových disků, který má prohledávat. Normálně tam v regeditu tabulátory napsat nejdou, proto si celý řetězec !C:↦!X:↦!Y:↦!Z: připravíme v nějakém textovém editoru (třeba v Poznámkovém bloku) a do příslušného políčka v dialogovém okně regeditu to celé zkopírujeme.

Regedit zavřeme, počítač projistotu restartujeme a zadáme Google Desktop Searchi znovu vytvořit index.

Na stránce, ze které mám tenhle návod píšou ještě jak zařídit, aby se dal náš Google Desktop Search používat i z jiných počítačů.

Žádné komentáře: