sobota, června 07, 2008

Program na Genealogii

Včera jsem si kopuil program na genealogii GenoPro 2007. Nebyl ani moc drahej a umí toho dost. Od Pídi jsem se dozvěděl, že mu chybí ještě události (events). To je pravda, ty mu zatím chybí. V příští verzi už je ale má mít. Doufám, že už bude bzro k mání. V ní pak snad začnu Siegmundovic rodokmen. Teď ale musím sestavit rodokmeny Nǀuuáků v Jižní Africe.

Taky jsem napsal Googlu, jestli by nechtěli udělat nějakou webovou aplikaci na genealogii. Bylo by na čase. Projekty Geni a Famillion jsou možná dobře myšlený, ale celkem nepoužitelný pro ty, co to s genealogickým výzkumem myslej vážně.

Tenhle týden jsem spoustu času strávil hledáním dobrýho genealogickýho softwaru. Zatím fakt neexistuje program, kterej by uměl všechno. Ten umí to a ten zas tohle, ale člověk může používat jen jeden, takže to není nijak slavný. Obával jsem se, že většina z nich nebude podporovat Unicode. Obavy se potvrdily. Unicode jich podporuje jen hrstka. Genealogovi, který to myslí vážně, to tak náramě usnadní výběr. Místo z 60 programů si bude vybírat jen z 4-5.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Kde se dát Geno Pro koupit nebo sehnat a kolik stojí...prosím, poraďte mi...
Moje adresa Lenka0123@seznam.cz