středa, února 06, 2008

Konečně pořádnej Tetris

Minulej rok jsem se tak trochu věnoval Tetrisu. Hodně jsem o něm četl, hodně jsem obdivoval bleskurychlý Mistry tetrisu na Youtube a přál jsem si mít Tetris, kterej by měl:


Moc si cením tetrisový wikipedie. Z ní jsem se dozvěděl o Tetris Zone. Vyvíjela ho firma kterou teď vlastní jeden z programátorů původního Tetrisu. Na platformě PC i na Macu je Tetris Zone asi nejvíc poplatnej oficiálním soutěžním fíčurám tetrisu. A není drahej. Za 10 $ jsou k mání dvě přenosné licence.

Včera jsem si Tetris Zone koupil a nelituju. Hraje se dobře. Je to zatím nejlepší tetris, jakej jsem kdy měl.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, shaním nějakej Tetris pro rodiče a chtěl bych se zeptat jestli tenhle podporuju nejlepší skóre. Rodiče se chtějí předhánět kdo je lepší a chtějí si na konci hry zapsat jméno.

Unknown řekl(a)...

Zdravím. Nevím, do jaký míry bude Tetris Zone vhodnej pro tvoje rodiče. Bohužel je koncipovanej spíš pro soutěživý solitéry. Lze si na něm shlédnout nejlepší výkony (jak vlastní, tak celosvětové). Moje vlastní skóre ale nikam lokálně neukládá. Posílá moje tetrisový partie i s replayem přímo na servr a já pokud chci jó vědět, kolik bodů jsem nejvíc uhrál, musím na http://zone.tetris.com/, tam se přihlásit, a pak teprve vidím svoje skóre (screenshot zde). Samozřejmě, že skóre z partie ukazuje hned jak skončí, i se všema podrobnostma, ale ukládá to na servr. To by pro rodiče byla nevýhoda. Protože by si tohohle tetrisu museli koupit dvě licence, aby jim na serveru vytvořili dva různý účty, a pokaždý, kdyby hráli tetris Zone, museli by se před partií tetrisu přepřihlásit, aby hra věděla, kterýmu hráči to skóre má započítat.

Nicméně si myslím, že herní komfort tohohle tetrisu je hodně dobrej. Na Youtube najdeš pár videjí, tak to posuď. Je to Tetris pro náročný hráče. Na takový volnočasový domácí soutěžení dvou členů rodiny budou asi lepší nějaký obyčejný freewarový tetrisy.