sobota, června 30, 2007

Skullcap aneb jak updatovat Office bez SKU011.CAB

Předevčírem se mi zachtělo zaktualizovat Microsoft Office 2003. Poslušně spouštím éčko a klikám na Office Update, zapínám Active X, nechávám ověřit pravost instalace. Update se downloadne, instaluje, nahlásí chybu a zase se odinstaluje. Nic neobvyklého, ale tentokrát jsem Office Updatovat opravdu chtěl. Pátrám, jak se dá zařídit downloadnout si updatovací soubor lokálně (aha, Office Download Catalog) a stahuju 80 MB Office 2003 Service Pack 2 ještě jednou, tentokrát ale už vím kam.

Spouštím instalaci z disku. Vidím, že chyba, kvůli které se online update nemohl nainstalovat byla, že nenašel originální instalační CD. Mohl si ovšem o něj aspoň říct, trouba jeden. Ale to von néé, to von si to radši mlčky ukončí, a sdělí že 1 aktualizaci nebylo možno nainstalovat. No nic, teď při instalaci z disku si už o CDčko řekl. No jo, jenže CDčko leží někde doma u rodičů. Ne říkám si, shánět celý CDčko jenom kvůli tomu, aby se podíval na to, že obsahuje soubor SKU011.CAB, to se mi nechce. Přece musí existovat i jiný řešení.

Po půl hodině gůglení jsem zjistil, že stovky uživatelů a administrátorů má tenhle problém, že o něm snad i na Microsoft Supportu vědí, ale neradí, či co. Problém je známý pod přezdívkou skullcap (nejspíš proto, že jméno hledaného souboru SKU011.CAB tak v lítspíku vypdá.) Pak pročítání navrhovaných obchůzek tohohle problému jsem spatřil popsanej způsob, kterej se mi zdál natolik nenáročnej a natolik účinnej, že jsem se nebál ho ihned vyzkoušet.

Spustil jsem regedit (Start/Spustit..., napsat regedit a potvrdit) a v HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Office/11.0/Delivery jsem našel podadresář s nicneříkajícím jménem 90000409-6000-11D3-8CFE-0150048383C9 (nebo tak nějak), kde jsem změnil hodnotu klíče CDCache z původní „2“ na „0“. Tím jsem Officu řekl, aby při instalacích updatů nevyžadoval přístup k souborům na instalačním CD. Jak jednoduché. (Popsané řešení jsem našel tady v komentáři č. 69.)

Instalace se potom povedla a Office byl zaktualizovanej na Service Pack 2, kterej mi umožnil instalaci celé řady dalších updatů. (Když jsem teď při psaní zápisku znovu v registrech hledal, chyběl celej adresář Delivery. Ale všechno chodí, tak nevím, co se děje a je-li možné vrátit to do původního stavu. Proto si raději vše dobře zapište a registry si zálohujte.)

Celý tohle martýrium mi zabralo asi hodinu a půl a pak jsem se z toho ještě hodinu zotavoval a držel se zuby nehty, abych o tom neblognul hned v afektu. Zvlášť když se nakonec ukázalo, že i updatovaný office neřeší problém se poznámkami pod čarou ve Wordu, kvůli kterým jsem se rozhodl to celé provádět.

Začínám si myslet, a už se mi několikrát potvrdilo, že update programu na funkčnosti nepřidá. Většinou opraví jen pár chyb, které vám vlastně můžou být ukradené.

35 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Právě jsem si díky Tvému popisu spravil otevírání Excelu. Díky moc!

Anonymní řekl(a)...

Spustil jsem regedit a v HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Office/11.0/Delivery jsem našel podadresář s nicneříkajícím jménem 90000409-6000-11D3-8CFE-0150048383C9 (nebo tak nějak), kde jsem změnil hodnotu klíče CDCache z původní „2“ na „0“..........Ahoj.Jak mám udělat tohle všechno,prosím? Kde spustit regedit a to všechno dál? Díky!! omandra@seznam.cz

Anonymní řekl(a)...

Pokud nevite co je to regedit a jak se spousti, tak to radsi nedelejte, neni to nastroj pro neznale a pri nespravnem pouzivani by mohlo k vetsi skode nez uzitku..

Anonymní řekl(a)...

21.5.2008

Díky za radu, otevírání Excelu OK.

nn řekl(a)...

Díky, díky, díky!
(furt to po mně chtělo sku011.dat na školním počítači, a představa, že tu lítám po všech čertech a sháním instalační cédéčka mi nějak nedělala dobře od žaludku; jsem ráda, že jsem se tomu vyhnula) :)

Anonymní řekl(a)...

Cavec,delal jsem to podle tveho navodu,ae jaksi se to nedari...mam opravenou CDCache na 0,ae po otevreni mi to napsalo:Chyba 1311.Zdrojovy soubor nebyl nalezen D:/MSOCache/all User.....co s tim?porad pls

Anonymní řekl(a)...

dik :)

Anonymní řekl(a)...

JJ funguje .. super ... Díky

Anonymní řekl(a)...

Taky se pridam mezi dekujici...takze dik.
Petr K.

Anonymní řekl(a)...

DÍKY MOC, funguje stejně i na verzi 2007. Ještě jednou díky za návod!!

Anonymní řekl(a)...

Zdravím,

jak mi Word vyhodil instalaci, hned sem začal googlovat a našel tvůj blog. Podle rady sem změnil hodnotu registru, jenže naskočil další problém. vyhodilo mi to hlášku během oné instalace:

Chyba 1706: Instalační program nemůže najít požadované soubory. Zkontrolujte sítové připojení nebo jednotku CD-ROM. Další možná řešení tohoto problému najdete blablabla...

Poradíš i co s tímhle?

Kdyžtak dufaq@seznam.cz

Anonymní řekl(a)...

Ač jsem obyčejný 60ti letý uživatel, tohle jsem podle Vašeho návodu excelentně zvládnul. Jen se mně zjevil jiný problém. Při spuštění M.Outlooku se mně teď otevře v 8bit barvách. Musím si následně ve vlastnostech nastavit původních 32. Trochu to zdržuje a obtěžuje. Je-li ve Vašich silách poslat mně řešení, tak prosím na: evzen.dvorak@centrum.cz
Díky E. Dvořák

Anonymní řekl(a)...

Máš to stručný,jasný výstižný.funguje mi to.Díky

Anonymní řekl(a)...

http://www.sku011cab.com/

HOWHG!

Meli

Anonymní řekl(a)...

Super - funguje. Dakujem velmi pekne.

Ondrej

Anonymní řekl(a)...

zajímavý, že když spustím pps prezentaci a pak spustím word nebo excel, tak naběhne....

Anonymní řekl(a)...

dÍKY ZA RADU S EXCELEM - JE TO JEDNODUCHÉ A ZA PÁR MINUT A FUNGUJE TO - STAČÍ POSTUPOVAT PŘESNĚ DLE NÁVODU KROK ZA KROKEM SOUČASNĚ S OTEVŘENÝMI OKNY PRO KONTROLU - POHODA

Anonymní řekl(a)...

Udělal jsem stejnou věc, jako Ty - upgradoval jsem office.....Paráda. Neskutečné, ale fakt ten Excel zase jede. Díky , jsi borec. Rulda

Anonymní řekl(a)...

Funguje to vdaka

Anonymní řekl(a)...

Děkuji, také jsi mi pomohl. Týden se s tím zde trápím... Milan

rene descartes řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Anonymní řekl(a)...

Díky, pomohlo to. Excel funguje.

Anonymní řekl(a)...

super, díky moc za všechny tukany jako jsem já.moc jsi mi pomohl, už jsem se viděl jak zase sháním složitě někoho kdo to spraví.
lednoduché rychlé, ještě jednou dík.

Anonymní řekl(a)...

Vynikající řešení ! WORD 2003 mi opět chodí bez potřeby instal.CD nebo stahování opravy za peníze. Díky

Anonymní řekl(a)...

ahoj, dostala sem se az k tomudle kroku HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Office ae pak tam mam podadresat 12 a ne 11, tak nwm jak dal, prosim, odepis, diky Chloubova.misa@seznam.cz

Unknown řekl(a)...

vypadá to, že máš asi novější verzi MS Office než já v článku
popisuju. Je-li v tom tvým adresáři 12 v registrech ješetě nějký
podadresář "Delivery" a něke pod ním ještě nějaký podadresář s klíčem
"CDCache" (můžeš to zkusit i vyhledat), a ten CDCache má hodnotu "2",
risknul bych to a změnil ji na "0" a zkusil co se stane. Jestli se to
nepovde, vrať to do původního stavu a hledej jiný řešení, protože je
možný, že to novější verze Officu dělaj jinak.

Anonymní řekl(a)...

Diki moc aj mne si moc pomohol a usetril mi velmi vela casu.

Anonymní řekl(a)...

Díky, už jsem myslela, že se té hlášky nikdy nezbavím :-)

Anonymní řekl(a)...

díky

Anonymní řekl(a)...

muchas gracias

Anonymní řekl(a)...

100 x dík, už som si myslela, že Excel už nikdy nepôjde.

Evka1523 řekl(a)...

tiež som urobila vsetko podla navodu a vypisuje Chyba 1311.Zdrojovy soubor nebyl nalezen D:/MSOCache/all User.....ako to opravit?

Unknown řekl(a)...

Je mi líto, ale MS Office už na svém počítači nainstalovaný nemám, tak to nemůžu přezkoušet. Zkuste hledat radu jinde.

Evka1523 řekl(a)...

dakujem

Unknown řekl(a)...

díky !