pondělí, prosince 28, 2009

Shortbus

Viděl jsem film Shortbus a velice se mi líbil. Je to film o film o sexu a sexuálním vyžití různých lidí. Je srandovní, smutnej i osvětovej. Sexu je ve filmu hodně, ale ne proto, aby tam nějakej byl, ale proto, protože film o něm je. Přestože jsou erotické scény explicitnější než u kdejakého porna, film na nich nestojí. Děj sleduje osudy několika lidí nebo párů a vývoj jejich vztahů. Hledají způsob, jak si nejlíp užít nebo taky jak to zkloubit se stávajícím milostným vztahem. Film se pochopitelně nezaměřuje pouze na heterosexualitu, ale předkládá ji jen jako jednu z nesčetných jiných sexualit a choutek, kterých ve filmu najdeme nezvykle velké množství.

(500) Days of Summer

Když jsem letěl z Káhiry do Mnichova, viděl jsem zajímavej film: (500) Days of Summer. Je zajímavě udělanej. Jsou v něm hezky zpracovaný narážky na klasický filmy. Počítačový triky jsou moc pěkně a decentně využitý.

středa, prosince 23, 2009

Jak ukončit wuauclt.exe

Znáte to: necháte Windows nainstalovat pár nových updatů, a co chvíli na vás vyskakuje okénko, zda chcete restartovat teď nebo později. Klikat opakovaně na později mě nebavilo, tak jsem okénko prostě nechával otevřené, jen jsem je odsunul tak, aby nepřekáželo (úplně dolů aby u dolního okraje monitoru čouhal jen kus záhlaví toho protivnýho okna).

Jenže teď na nás ignorovače tohoto superdůležitýho okna Microsoft zase vyzrál. Dneska se mi updatovaly windows, a neobjevil se klasický výběr zda chci restartovat teď nebo později. Místo toho se objevilo okénko, že buď restartuju počítač teď, nebo se mi restartuje sám za 5 minut, a čas se pořád odpočítával, a ukazatel postupu se nezadržitelně naplňoval. To mě velmi nas…štvalo.

Nakoukl jsem do procesů (Ctrl-Shift-Esc a přepnout do tabu Procesy) a usoudil, že okno, které mě takhle otravuje je proces wuauclt.exe. Asi to znamená Windows Update Automatic Update Client. Tedy jsem ukončil proces wuauclt.exe, ale to nic nevyřešilo za chvilku na mě okno vyskočilo zas a doba po kterou bylo pryč se přesto odpočítala.

Tu jsem počal hledat řešení, a našel jsem ho. Je nutné spustit (Win R, nebo Start/Spustit) net stop wuauserv. Tenhle povel ukončí službu (server) Windows update, kterej běží někde na pozadí a asi řídí objevování otravných oken a vynucuje restart počítače.

Po spuštění příkazu se na chvilenku objevilo černé okno terminálu ale pak služba skončila, otravné okno zmizelo a počítač se nerestartoval.

Zachránilo mě to od kvapného ukončování desítky programů, restartu, a následného otvírání otevřených dokumentů, hledání míst, kde jsem na nich přestal pracovat. Stálo by mě to nervy a dobrých 20 minut. Takhle jsem to hned ukončil a bez starostí jsem strávil dobrou hodinu tím, že jsem vám o tom psal. (-;