sobota, března 21, 2009

Vypnout autostart (automatické přehrávání) ve Windows XP

Start/Spustit gpedit.msc

vlevo ve stromu najít Konfigurace počítače/Šablony pro správu/Systém. Dvojkliknout na Vypnout automatické přehrávání a zvolit Povoleno a zvolit na všech jednotkách (místo na jednotkách CD-ROM).

To samé udělat i v Konfiguraci uživatele/Šablonách pro správu/Systému

sobota, března 14, 2009

Deinstalacemi Windows Live Messengeru roste jeho oblíbenost

Dnes jsem u Majka deinstaloval Windows Live Messenger ve Windows Vista Home Premium. Nelze ho normálně vypnout, jako v XP, nebo ve Vista Ultimate, protože edice Home nemá správce skupin gpedit.msc.

Aby bylo možné Windows Live Messenger ve Vistách Home odinstalovat, je třeba si stáhnout microsoftí Windows Live Installer a znovu si Windows Live Messenger nainstalovat. Teprve potom se objeví na seznamu nainstalovaných progamů a lze ho statdardní metodou odebrat. Postup je to jednoduchý a žádné levoty v tom nejsou.

Jen to bylo pro mě ponižující kvůli odinstalaci programu, který hluboce nenávidím, program znovu stahovat a instalovat. Microsoft to potom vykáže jako úspěšný download a instalaci Windows Live Messengeru a bude na úžasných statistikách dokazovat, jak je jeho Windows Live Messenger oblíbený, jak často si ho lidé stahujou a instalujou. Jenže už nikomu neprozradí, jak velký je podíl uživatelů, kteří tuto ponižující proceduru podstoupili jen proto, aby se dotěrného programu zbavili.